2022-01-06 08:14:11• hírek • Szatmár.ro

Jól sikerült Mani szerdai versenynapja

Foto: Rally Zone
Foto: Rally Zone

Szerdán megérkezett a Dakar-rali mezőny Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba, köztük Gyenes Emánuel a szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team versenyzője is, akinek sikerült egy igen jó időt futnia.

A vasárnapi és a keddi műszaki hibák miatt Mani igencsak lemaradt az élmezőnytől, napról napra azért küzd, hogy minél jobb időt menjen és egyre inkább felzárkózzon úgy az összesített versenytabellán, mind a Malle Moto kategória rangsorában is. Ez a szerdai mért szakaszon jól is sikerült, hiszen a keddi nap végén jegyzett összesített 65. helyről sikerült az 56. helyre előlépnie, míg a Malle Moto kategóriában a 9. pozícióról az 5. helyre ugrott.

A szatmári versenyző célja természetesen idén is a Malle Moto kategória egyik dobogós helyének elérése volna, viszont az egyelőre távolinak tűnik, hiszen a harmadik helyen álló dél-afrikai versenytársa, Charan Moore több mint másfél órás előnnyel vezet Mani előtt. Ugyanakkor az idei versenyből még 8 szakasz hátra van (4-en vannak túl a versenyzők), sokat javíthat még Gyenes, egy kis szerencsével meglehet még a dobogó is.

Ami a csütörtöki napot illeti, a versenyzőkre egy kifejezetten nehéz versenyszakasz vár, összesen 560 kilométert fognak motorozni, ebből pedig egy 364 kilométeres köves, illetve homokdűnékkel tarkított pályarész fog számítani mért szakaszként. A csütörtöki versenynap Rijádból indul, és ugyanott ér majd véget.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: